Sikke en flot sommer

Sommeren er over os – skønt

Hvilken herlig sommer, det er mange år siden solen har været så intens som i år, og så endda i skoleferien det er jo utroligt. Bare en skam vi ikke har ferie lige nu. Det kan være rimeligt hårdt at sidde bag rattet i en bus i de her dage, men vi overlever.

Der er jo skønt med masser af luft og lys her i Aakjær, næsten som at være på ferie året rundt. Dyrene i nærheden ja man falder jo nærmest over dem – de står i kø for at spise af kattens madskåle, både kat, krage, pindsvin og ræven. Haren og rådyrene på plænen og Fiskehejren i bækken. Hvis man skulle overveje at flytte så vil man ingen steder få den natur med og vinterens briketter er indkøbt og klar til afbrænding, så vi flytter ingen steder. 

 

Skagen – I starten af juni holdt vi 14 dages ferie, hvor vi tog på kro ophold i Ålbæk 4 dage (det kan anbefales god service, lækker mad og alt var okay). Det var hyggeligt og vi kørte en del rundt i området. Selvfølgelig var vi en tur i Skagen og ude på Grenen, en tur på Råbjerg Mile, i Tversted ved søerne og i Ørnereservatet. På hjemturen kørte vi til Løkken og Blokhus – i Blokhus så vi sand- og træskulpturerne og et Elvis museum som nu også have alle de andre rocklegender på museet, det var faktisk en god oplevelse og flot lavet.

 

Familie i ferien fik så også lige tid til at kigge forbi far og Anny i Randers, og det er jo altid hyggeligt, de har det rigtigt godt, men springer jo ikke så meget rundt mere som de har gjortvi bliver jo alle ældre.Vi kørte også en til Kibæk for at besøge moster Dagmar, hun havde fået en lille kattekilling og de hygger sig rigtigt begge to. Vi skulle jo for resten også hilse alle i familien fra Dagmar, som jo også er ved at være en ældre dame på snart 86 år- hun holder sig godt – men hukommelsen er ikke helt hvad den har været, men sådan er det jo i den alder.

 

I ferien var vi også en tur i den Gl. By sammen med Thomas bror og svigerinde og børn (det var en del af Dijannas 40 års fødselsdagsgave fra Thomas og jeg – årskort til den Gl. By i Aarhus samt middag til os alle i Aarhus) Det var en hyggelig dag med masser af oplevelser for både børn og voksne, kombineret med leg (tur i gl. luftgynger, gåtur på stylter og spille kegler på den gamle keglebane, som stod på den for længst nedlagte Tingskov Kro, og som far har spillet kegler på i sine unge dage når han var til bal på kroen.) Den Gl. by har jo også fået den ny bydel med 70er forretninger, og det er jo lidt fantastisk at gå rundt der og se (gense) de forretninger fra dengang man selv var ung (min første kassettebåndoptager er nu på museum pris 645- kr. dengang). Jeg fik en henvendelse fra den gl. by sidste år omkring indretning af bagerforretningen, lige fra hvad der var på væggene, hyldearrangementer, gulvbelægning osv, og hvilke brødtyper vi solgte da jeg var i lære. Det er lidt skægt, at se bagefter hvordan ens læreplads næsten er kopieret med inventar osv.

 

Tina og Søren på besøg med Felix – Det er jo altid hyggeligt når de kigger forbi og nu sammen med hunden Felix som er en herlig hund. Vi sad på terrassen og fik frokost i går (25. Juli) og Felix gik stille og roligt rundt og snusede nogle få gange til Tyson som lå i skyggen under hækken – slet ingen gøen eller hvæsen fra katten det var utroligt. Senere fandt Felix på at det var mega sjovt at springe over bækken for til slut at vandre rundt i bækken – han var kridhvid da de kom – senere knap så hvid.

 

Arbejde – turnus – mesterskaber – sygebonus osv. Ja arbejdet fylder jo en del endnu selvom jeg jo kun arbejder 4 dage om ugen, men især her i forsommeren og næsten frem til nu, så er vi et par stykker der er travlt optaget af at få vagter og en arbejdsplan skruet sammen for de 6 ugers sommerferie – derefter skal planen for perioden fra august til juni 2015 laves. Nå men det gik jo endnu engang og ligger klar til igangsætning når skoleferien er færdig. På arbejde har vi igen i år også afholdt lokale- og regionsmesterskaber i  præcisionskørsel kombineret med masser af hygge sammen med kollegerne. Jeg syntes faktisk vi i Odder har en god arbejdsplads hvor forholdene i det store hele er i orden og vores sygefravær er rekord lavt, som medfører at vi næsten i alle kvartaler får udbetalt sygefraværsbonus. Vi ligger faktisk over 50% under det budgetterede sammen med kollegaerne på Samsø. Vi er også specielle da vi er de eneste som har turnusmønstre som matcher chaufførønsker, vi har en på forhånd fastlagt sommerferieturnus. Dette og meget andet gør at vi har skabt et godt arbejdsmiljø som smitter af på mindre fravær, mindre skader, stor indflydelse på køretider osv. Det kan somme tider være svært at forklare Regnedrengene som gerne vil snuppe et minut her og der for at være konkurrencedygtige – et godt arbejdsmiljø skaber en større effektivitet end du kan få ved at skære i minutter, så tingene ikke hænger sammen.

 

Nu kvægavler – ja lidt nyt må der jo ske. Thomas og jeg er blevet kvægavler – måske lidt en overdrivelse, men vi har da meldt os ind i Odder Kogræsserforening (ja det hedder sådan) og de har 8 stk. Hereford kalve til at gå i Stampemølledalen i Odder. Vi har købt en 8. Del kalv og den slagtes til efteråret. Vi skal så kigge til dem på 3 udvalgte datoer for at se om indhegninger er i orden – det er da til at overkomme. Så det bliver jo lidt spændende når vi får vores 8. Del hjem til efteråret parteret og pakket klar til fryseren. Alle der er medlem giver 1800 kr. for en 8 del og det skulle være rimeligt billigt.

 

Fortsat god sommer til jer alle