Sommerkrydstogt 2013 til de Baltiske lande

Krydstogt juni 2013

Efter et vellykket bryllup efterfulgt af sommerferie, så syntes Thomas og jeg vi trængte til et afslappende Krydstogt til De Baltiske Lande den sidste uge i ferien.

Vi lagde ud fra København i ren panik, for da vi skulle skifte tog i Høje Tåstrup og videre med regionaltog til Østerport var der lige tid til et toiletbesøg - I ved et af de toiletter hvor man skal betale 2 kr. Derfor fandt jeg min pung frem af tasken og betalte de 2 kr. hvorefter jeg besørgede mit ærinde på toilettet. Umiddelbart efter tog vi toget til Østerport uden problemer–vi skulle videre derfra til København´s frihavn hvor krydstogtskibet Costa Luminosa lå forankret.  Vi ville tage en taxa det sidste stykke og jeg ville finde pengene frem – Men DE VAR DER IKKE. Efter få sekunders panik måtte jeg erkende at jeg højst sandsynligt havde mistet pungen på toilettet i Høje Tåstrup med både Euro og danske kroner og diverse Kort.

Så Thomas og jeg måtte en tur retur til Høje Tåstrup med førstkommende S tog, som selvfølgelig holdt ved samtlige stationer undervejs. (I den forbindelse bander man samtlige selvbetjeningsstationer uden personale.) Thomas smuttede ned på toilettet lynhurtigt for at konstatere at der ingen pung var – satans også, sidste mulighed på selvbetjeningsstationen var 7eleven kiosken hvor jeg gik ind og efterlyste min pung som jeg beskrev i detaljer – og HVOR HELDIG HAR MAN LOV AT VÆRE – Pungen var indleveret umiddelbart efter vi forlod stedet ca. 1 time før og absolut intet manglede – Det er fantastisk og en skøn fornemmelse bagefter – dejligt med ærlige mennesker. Så hurtigt retur igen til Hovedbanegården med første tog og derfra i taxa til Frihavnen – godt vi havde tiden til det – men det kan ikke anbefales for blodtrykket har helt sikkert været alarmerende højt under seancen.

En times tid før afrejse gik vi ombord på skibet, som var fantastisk flot over alt og besætningen (ca. 1.500 personer) var under hele turen smilende og behjælpsomme.

Der var 2.170 passagerer på krydstogtskibet som var på 11 etager over dækket. (hvor mange der var nedenunder aner vi faktisk ikke)

Inden afrejsen fra København var der en tvungen redningsøvelse med redningsvesten på og anvisning af hvor man skulle gå hen hvis alarmen lød – dejligt at opleve hvor seriøst man tager det.

Hele turen forløb perfekt og gnidningsfrit når man lige lærte at læse det daglige Nyhedsbrev på 4 A4 sider (på engelsk) – Jeg omdøbte det til Dags Befalingen, da der altid var ting man skulle eller burde have gjort hvis man ville være helt ajour – hvilket vi bevidst foretrak ikke at være, da der var et hav af aktiviteter man kunne deltage i.  (vi missede også en Gallapåklædning på 2. dagen – som en del andre også havde overset – men vi huskede den så 2. sidste aften)

Det er skønt ombord og alt fungerer – men ro findes ikke på sådan en tur – det eneste sted der findes ro er i ens egen kahyt, så derfor er man pisket til at søge derhen med mellemrum ellers bliver man skingrende vanvittig – forestil jeg at være på København´s Hovedbanegård alle de vågne timer.

Turens primære formål var jo at se Tallin, Sct. Petersborg, Helsinki og Stockholm og alle steder ankom vi præcist som planlagt og på nær Sct. Petersborg (Guidet rundvisning, da vi ikke havde visum)  gik vi i land, og ind til byen hvilket var en flot oplevelse – men det er faktisk påfaldende at alle byer lige nu omdanner havnefronten til Bynære havnearealer med masser af boliger i nye som gamle bygninger – hvor arbejdspladserne er henne vides ikke – måske eksporteret til det østlige Asien. 

(Beskrivelse af de enkelte byer på de efterfølgende sider med foto)