Flot vejr - til slægtsfest i Stoholm

Finn Pilgaard-Fruerlund

Denne års slægtsfest, som forøvrigt afholdes hvert 3. år - afholdtes denne gang i Stoholm på Stoholm Vandrehjem. Stoholm ligger for de som ikke kender stedet mellem Viborg og Skive med direkte togforbindelse til resten af verden.
Stoholm Vandrehjem er perfekt til den slags arrangementer, flotte lokaler og køkkenfaciliteter, gode værelser med fjernsyn og dejligt badeværelse på hvert værelser til en pris af 115,- kr. for en overnatning.

Vi fik ved ankomsten kaffe og kage, som vi søskende selv havde medbragt hjemmefra, og de 40 personer, som var i strålende humør, ligesom vejret - højt flot solskin og en ca. 25 grader, mens ungerne tumlede rundt på de store græsarealer.

På forhånd var det besluttet at vi skulle en tur i Mønsted Kalkgrubber, og det må siges for mit eget vedkommende at være en oplevelse, i særdelehed det flotte multimedie show som fortalte om grubbernes tilblivelse og historie var flot lavet og fremvist på kalkgrubbernes hvælvinger. Efter dette gik vi en tur rundt i grubberne og så hvordan der har været gravet kalk der gennem århundreder.
Dog kan jeg jo ikke lade være med at drille lidt her, for vi kunne måske godt have brugt lidt længere tid, men det var umiddelbart før lukketid vi kom, og det skyldtes ikke mindst at den lokale naturguide - min søster Elsebeth - sammen med nogle få andre besluttede at gå fra Vandrehjemmet derud - ca. 2-3 kilometer, men man kan som lokalkendt i området åbenbart godt fare vild, når man ikke som os bilister benytter asfaltvejene.

Til aftensmad fik vi leveret af vandrehjemmet en lækker menu bestående af tunmousse til forret, Kalkun, Skinke og salater med flødestuvede kartofler som hovedret til 115, - kr. pr. kuvert, Elsebeth og Poul Erik havde så selv indkøbt is til dessert. Deltagerne købte selv diverse drikkevarer til beskedne priser.

I løbet af aftenen foreslog Vibeke af hver enkelt lavede en lille tegning på tavlen, hvorefter vi blev opdelt i 2 hold, og det hold som så først sang en sang som svarede til den tegning Vibeke pegede på fik et point – sjov lille leg, som fik folk op af stolene.

Lidt senere foreslog Elsebeth at vi opdelte os i et børnehold og 2 voksne hold som så opførte et lille H.C. Andersen skuespil i anledning af at 2005 er det 200 år siden at H.C. Andersens blev født.

Børnene opførte Fyrtøjet og de var vildt engagerede og flot gjort efter kun ½ times forberedelse og med de få midler til kostumer – køkkenfilm, stanniol og toiletpapir koste o.lign som rekvisitter.

Det første voksenhold opførte en temmelig omskrevet ”Prinsessen på ærten” med Kim som den fuldendte prinsesse og Karen som prinsen. Rekvisitterne var her 3 madrasser fra værelserne, en flot kreeret prinsesse krone af stanniol og et par balloner som form fuldendte bryster.

Den anden voksengruppe opførte ”Klods Hans” også i en lidt forenklet udgave med Torben som Prinsesse og de øvrige deltagere som bejlende prinser til det halve kongerige.

Nogle flotte skuespil med kun ½ times prøver og udarbejdelse af diverse kostumer, som helt sikkert ville kunne føre til meget mere med lidt længere tid til indøvelse – eller var det måske fordi de voksne på det lidt sene tidspunkt havde smidt en del hæmninger efter indtagelse af diverse våde varer igennem aftenen – spørgsmålet bliver sikkert aldrig opklaret.

I løbet af aftenen / natten blev der hygget og snakket og for nogle blev det temmelig sent / tidligt inden de så deres værelser - deri blandt undertegnede. Hvilket også betød at jeg må erkende at jeg var en af de sidst opstående til den efterfølgende dags Morgenmad, Elsebeth og Poul Erik havde indkøbt rundstykker til opvarmning i ovn  og diverse pålæg og oste., Blødkogte æg og rugbrød.

Slægtsfesten nærmede sig nu sin afslutning og der var kun oprydning og opvask til sidst, som deltagerne som sædvanligt hjalp til med. Til alles ros skal siges, at selvom der ikke var opvaskemaskine, så var der altid - også som sædvanligt - mange hjælpere.

Så konklusiuonen kan kun blive: 40 dejlige glade familiemedlemmer, dejligt solskinsvejr, lækre omgivelser og lokaler = perfekt slægtfest endnu engang, og så kun for 150 kr. pr. voksen person - dertil kom selvfølgelig værelsesprisen på 115 kr -  billigere og bedre kan det vist ikke gøres, og så rendte økonomien endda rundt og der kunne blive til en blomst, som Elsebeth efterfølgende sendte til vores moster Dagmar, som desværre ikke kunne deltage, da hun var blevet syg få dage forinden- hun havde ellers glædet sig usigeligt meget til vi alle igen skulle mødes.

Vi kan godt glæde os til om 3 år hvor vi igen afholder slægtsfest den 3. week-end i august på Sjælland - husk allerede nu at reververe datoerne.


Til oplysning hjemmeside adresse på Fjends Kommune hvor Stoholm vandrehjem ligger: www.fjends.dk

Mønsted Kalkgrubber:
: www.monsted-kalkgruber.dk

Seneste kommentarer

08.05 | 14:24

En smuk mølle

14.03 | 15:13

Mon opskriften på Bager Hougaards studenterbrød stadig findes. Det var dem med hvid glasur.

24.02 | 00:55

Mine forældre, Grethe og George Skærbæk, drev købmandsforretning på Stationsvej 1961-1971. Det var en dejlig tid, hvor alle kendte alle, stort set

09.12 | 18:28

Jeg er blot nysgerrig. - Hvor boede smeden "Danielsen" i Ingerslev?
Eksisterer hans hus endnu?

Del siden