Campingferie på Rømø - lækkert

Sommerferie på Rømø Familiecamping i Toftum på Rømø.

Thomas og jeg drog af sted på campingferie til Rømø i ferien – den lidt løse plan var ellers en tur til Tyskland/Frankrig men efter at set lidt nærmere på vejrudsigten inden vi kørte hjemmefra erfarede vi at vejret var nogenlunde ens i hele det nordlige Europa, og så valgte vi ikke at køre så langt.

For første gang havde jeg forud for ferien bestilt Camping Check, som er væsentligt billigere end normal, Disse check kan bruges på 630 pladser i hele Europa i lavsæsonen – som spænder meget vidt – prisen for en overnatning er 115 kr. for 2 personer incl. El osv. Så det er jo billigt må man sige.

Da Thomas aldrig havde været på Rømø så valgte vi altså det, og det var ikke et dårligt valg. Vi fik 2 dage med strålende solskin og de resterende dage var med lidt gråvejr – selvom det blæste en del på øen, som der jo tit gør på en så flad ø som Rømø.

Rømø har et rigt natur liv og mange flotte gamle bygninger, særlig de gamle Kommandørgårde er utrolig flotte og så har Rømø Nordeuropas bredeste sandstrand, som på det bredeste sted er op til 4 km. bred. Vi besøgte Nationalmuseets Kommandørgård, den er fra 1748. Mange af øens mænd var tidligere kommandører (kaptajn på et hvalfangerskib) helt frem til begyndelsen af 1900 tallet på hollandske hvalfangerskibe.

En af dage tog vi med færgen til Sild/Sylt for, at opleve den ø – den har samme natur som Rømø, men den er samtidig tyskernes ferieparadis hvilket tydeligt ses på byen Westerland, som er en utrolig flot storby med gågader, strandpromenader, hoteller osv. Til helt vanvittige priser, som ligger langt fra priserne på Rømø.

Danskerne kunne måske lære noget af tyskerne hvad angår at hive penge ud af turisterne. Alle rastepladser på øen skulle der betales P afgift på – ca. 20-25 kr., strandpromenaden i Westerland kostede godt 25 kr. at bevæge sig rundt på. Hvis man ville på stranden så kostede det også, så først P. afgift og så ekstra hvis du ville over klitten og ned på stranden, og så er der kun et sprog der gælder på Sild nemlig Tysk – på skilte og i tale ikke som man gør det på Rømø på samtlige skilte hvor alt står på både dansk, engelsk og tysk. – Man skulle tro afstanden mellem de 2 øer er kæmpe stor men sejltiden mellem dem er på 45 min. Men alligevel spændende at se øen hvor den tyske elite har deres ferieboliger.

En af dagene tog vi tilfældigt til Havneby for art spise på en fiskerestaurant hvilket absolut kan anbefales, der var alle former for fisk og alt smagte fantastisk – jeg tror vi begge næsten kom hele rækken rundt i det par timer vi var der.

En dag tog vi en tur til Møgeltønder, som er en utrolig smuk gammel by med Schackenborg Slot og kirken som er en oplevelse for sig selv.

Ellers var ferien ren afslapning det første par dage lidt ved stranden og en stor del af tiden på campingpladsen - hvor alle faciliteter var i orden - med lidt læsning osv. En rigtig god ferie, som sluttede af med at jeg købte en have vindmølle – den har jeg villet have i mange år - men nærigheden har hidtil gjort at jeg ikke har købt den, men nu skulle det altså være, selvom den ikke var helt billig.