Begivenhedsrigt forår og sommer til nu

Indledning:
Vist på tide med en opdatering af min hjemmeside, der er jo sket en del her i første halvdel af 2016.


Jubilæum, 6. januar:

Hvor utroligt det end lyder, så  kan jeg rent faktisk stadigvæk  elske det job, som jeg blev ansat  i for 40 år siden som buschauffør.  Jeg syntes stadigvæk jobbet er afvekslende både hvad angår  passagerer, stress, afslappethed, vekslende årstider med deres udfordringer, og et job hvor jeg er min egen chef på ”skuden” på landevejen og i midtbyens stress og jag. Mange gode kolleger har jeg altid haft og har heldigvis endnu, specielt syntes jeg at vi i Odder har et godt og kammeratligt forhold til hinanden.   Selvfølgelig har der i alle de 40 år været diskuteret bustyper, sæder, varme og kulde MEN der har trods alt været store fremskridt omkring buschaufførs arbejdsforhold i de 40 år.  Vi får i dag løbende uddannelse af den ene eller anden form, og en stor  del af kollegerne er nu faglærte, hvilket har givet den enkelte af os en  større viden om jobbet. Vi kender vores arbejdstid langt de fleste af os— det var uhørt i 1976—vi ringede hver dag efter vores vagt de første 5‐6  år, selv på fridage skulle vi ringe i lange perioder. 

Der var timeregnskaber—plus og minustimer uden ydergrænser, som skulle afvikles inden  man kunne blive tjenestemand.    Så jeg ser frem til en del år endnu i den kollektive trafiks tjeneste.

Søren foredrag om Sundhed hos Arriva i Odder:Først i januar måned holdt Søren et foredrag på min arbejdsplads om Sundhed, Motion og Ernæring - spændende og godt oplæg syntes mine kolleger og efterfølgende har der faktisk været flere tiltag til motion og og senest har vi haft 2 ernæringspraktikanter på arbejdspladsen. 

Søren og Tina hus:

Søren og Tina flyttede i nyt hus i januar i Tranbjerg nær Tingskoven hvor vi boede fra 1986-2000, så Søren er jo nu igen i det nærområde hvor han var barn. Det er rigtigt dejligt deres hus og skønt at se som far hvordan tingene fungerer for dem begge.


Vibeke 60 i marts:

Søster Vibeke blev så også 60 den 22.marts, og i den anledning var vi inviteret en tur til Mols til en herlig frokost i dejlige omgivelser – en hyggelig dag i godt samvær med familien.


Berlin marts.

I min vinterferie i marts måned smuttede Thomas og jeg igen en tur til Berlin. Det var 4 dejlige afslappende dage hvor vi fik set den halvdel af Berlin som vi ikke nåede sidst vi var der. Berlin er en dejlig by med masser af liv og en del natur helt inde i bymidten. Vi var i zoologisk have, som ligger ind midt i byen i et stort parkområde og man fornemmer overhovedet ikke  man er midt i en hovedstad.

Anny 80:

Fars samlever Anny blev 80 i april og vi var i den anledning inviteret til middag i Randers. Det var en hyggelig dag med dejlig veltillavet mad og vi hyggede os alle sammen med Anny´s og vores familie. Thomas og jeg kørte dem hjem med alle Anny´s gaver og vi hyggede os i deres lejlighed et par timer inden vi drog hjemad. Det er altid rigtigt dejligt af besøge far og Anny i Randers, vi bliver serviceret og vi får talt sammen om mangt og meget når vi er der.

Henry:

3. maj tidligt om morgenen kom næste generation på banen, og jeg fik retten til at kalde mig farfar – det er en kæmpe oplevelse at blive forældre, men oplevelsen er jo også næsten ligeså stor som bedsteforældre. Man gennemlever igen de samme ting, som man oplevede da man selv blev far og det er dejligt at se ens søn og svigerdatter nu være i den rolle som far og mor. Og Henry er jo helt klart det mest vidunderlige barn – også selv om moder og fader brokker sig lidt over knægten åbenbart har den opfattelse at søvn er spild af kostbar tid, så 2-3 timers søvn af gangen er jo rigeligt for ham.

Sommerferie i Tyrkiet:

Vores sommerferie er netop afsluttet efter 14 dages ferie (sidste uge holdes i september), vi valgte at smutte en tur til Tyrkiet – Alanya, og det var et godt valg – jeg har 3 gange tidligere været i Tyrkiet – Marmaris, og det har alle gange været gode oplevelser.

Nogle syntes så det ikke er politisk korrekt at tage til Tyrkiet pga. krigssituationen i Syrien og forholdene for kurderne i Tyrkiet. Min holdning er, at så er der intet sted i verden man burde tage hen pga. de politiske forhold. (først her for nylig satte jeg mig ind i hvordan og hvorfor grænserne i Tyrkiet, Syrien, Iran, Irak, Jordan og Palæstina er som de er. Det var England og Frankrig som efter 1. verdenskrig hvor Osmanerriget støttede Tyskland og Østrig-Ungarn i krigen og dermed led nederlag, så delte man hele Osmanerriget op i de nuværende stater uagtet folkeslag og Kurderne blev der jo som bekendt ikke en stat til, de blev fordelt i Både Tyrkiet, Iran og Irak – ikke smart og ikke sært der er utilfredshed – og vi europæere har jo selv skabt problemerne)  Så derfor er jeg i bund og grund absolut ligeglad med deres politiske forviklinger alt efter hvad der er smart i dag og usmart i morgen. For når alt kommer til alt så er alle folkeslag hjertevarme og helt almindelige mennesker som vi andre. Når vi behandler hinanden med respekt og høflighed så fungerer det.

Ferien var dejlig og vi slappede af, og var i Tyrkisk bad og fik massage de efterfølgende dage. Vi var en tur oppe at se en borg og borgmur som var ældre end Romerriget, vi var i drypstenshuler og vi fandt hyggelige steder at nyde vores aftensmad og hotellet var supert, alt fungerede perfekt og super rengøring hver dag- vi kommer mega gerne retur til Alanya igen.