Alt for længe siden.

Forsiden Thomas bog - Sindets fanger
Forsiden Thomas bog - Sindets fanger
Anny på fars 85 års fødselsdag i 2017
Anny på fars 85 års fødselsdag i 2017
Anny som ung
Anny som ung
Henry 5 år 3. maj 2021
Henry 5 år 3. maj 2021
Dansemusen Henry
Dansemusen Henry
Morgenstemning maj 2022 ved 5.30 tiden mod Assedrup
Morgenstemning maj 2022 ved 5.30 tiden mod Assedrup
Morgenstemning ved Toldboden i Aarhus maj 2022 - kl. 6.20
Morgenstemning ved Toldboden i Aarhus maj 2022 - kl. 6.20
Mod Lisbjerg ved 6.40 tiden maj 2022
Mod Lisbjerg ved 6.40 tiden maj 2022
Solvejg 75 år 30. april 2022
Solvejg 75 år 30. april 2022

Ja nu må jeg vist nok se, at få opdateret siden her. Lidt er der jo sket igennem de sidste halvandet år. Godt nok ikke de store og specielt glædelige begivenheder, men sådan er livet jo. 

Men bedst af alt, så blev efteråret 2021 det år hvor Thomas fik sin bog færdiggjort og den kom i handelen. Den er blevet godt modtaget og har fået stor ros - læs nedenstående:

Thomas Cervus’ roman ”Sindets Fanger” handler om to unge mænd med forskellig baggrund. Det handler om den første forelskelse, men med den ekstra dimension, at den ene er kristen i det iranske muslimske præstestyre og har sine traumer fra krig og vold, som han er flygtet fra, mens den anden er opvokset i et hjem præget af druk og utryghed.

Romanen starter i 1997, hvor vi møder iraneren Masood. Han er flygtning og  forsøger at vænne sig til den nye situation og livet i et nyt land.

Han kæmper mod minderne fra fortiden, der stadig spøger i hans sind, og han forsøger af holde sin seksualitet og fortid hemmelig for omverdenen.

Men Masood må indse, at hans seksualitet ikke længere kan hemmeligholdes, og at han er nødt til at konfrontere det, han flygtede fra. Det sker efter en voldsom hadforbrydelse en aften i en baggård, hvor han skal møde sin kæreste, Tommy. De bliver overfaldet af to unge fulderikker med jernrør og kniv, og Masood bliver så ilde tilredt, at Tommy tror, han er død.

Masood og Tommy havde mødt hinanden nogle år før på en bar. Masood var dengang 33 år og Tommy 16 år.

Masood var kommet til Danmark fra Iran nogle år før deres første møde. Begge hans forældre og en bror var døde. Han havde dog stadig en søster i Iran, men vidste ikke, hvor hun befandt sig.

Selv om vi lever i et meget tolerant samfund, så er bogen yderst relevant, da den belyser mange af de problematikker, fordomme og hadforbrydelser, der stadig rammer mange LGBT+ personer. Det er længe siden, jeg har haft svært ved at lægge en bog fra mig. Jeg skulle hele tiden lige læse et afsnit mere!

I første omgang ville jeg give bogen fire stjerner. Men da det er meget relevant at tale og sætte fokus på hadforbrydelser og de fordomme, som mange af anden etnisk herkomst end dansk oplever, så får den fem stjerner.

 Om bogens forfatter: Thomas Cervus er født i 1970. ”Sindest Fanger” er hans debutroman, og han er så småt gået i gang med en efterfølger til den.

At skrive er dog ikke nyt for Thomas Cervus. Da hans far i hans teenagerår forærede ham en rejseskrivemaskine, begyndte han at afprøve sin trang til at fortælle historier via ord. Men der skulle gå mange år, før han skrev en juleføljeton, som man kunne følge på nettet. Den blev oversat til engelsk og bragte ham til Trending-Topic-Status på Twitter. Siden har han brugt meget tid på at færdiggøre sin første bog ”Sindets Fanger”.

Anny - Vi mistede jo desværre fars samlever igennem mange år Anny på fars fødselsdag i 2021, og hun blev bisat på sin egen 85 års fødselsdag den 20. april. En sørgelig men alligevel god afslutning på livet for hende, da hun var livstræt efter hun sad alene tilbage efter fars bortgang. 

Nu har vi så også lige flyttet Thomas mor i fin ældrebolig i Stensballe, og lige fejret hendes 75 års fødselsdag, som hun holdt for den nærmeste familie (børn, søskende og børnebørn), hun lider desværre af en pandelap demens, hvilkert gør at Thomas og jeg sørger for diverse indkøb og lidt rengøring hos hende - Hjemmeplejen gør hvad de kan, og stor ros til dem for det. Thomas søster Pia ordner også en del hos hende. Men ind imellem kan vi sagtens mærke vi også lige skal trække vejret og ikke påtage os for meget, da vi også skal leve .

Men nu er alt jo ikke ren elendighed, der er da heldigvis også tid til familie og naboer, haven osv. og så selvfølgelig ikke mindst Henry som nu er blevet 6 år og en vidunderlig dreng, som vi til alle tider nyder at være sammen med.

Rent arbejdsmæssigt arbejder jeg jo stadigvæk 4 dage om ugen, og letbanen kører jo upåklageligt på alle strækninger nu - selvom det til tider lyder modsat i medierne og fra borgere der aldrig bruger letbanen, men sådan er det jo. Selvfølgelig sker det at vi holder stille når vildfarne bilister ikke kan se forskel på rødt og grønt osv.  Hvornår mon jeg stopper med at arbejde, ja mon ikke tiden nærmer sig indenfor det næste års tid, det vil jeg tro - jeg har jo tidligere nævnt at når min ledelse bliver håbløse og passagerne keder mig så stopper jeg - men der er vi ikke helt endnu. 

Men ellers er vi fantastisk glade for vi fik renoveret stuen i januar 2021, inden priserne på byggematerialer steg. 

Haven er en daglig glæde for mig, og jeg nyder at alt er i orden for resten af sommeren og den er let at passe. 

Igen er det endeligt muligt at rejse og det gør vi så igen med en tur til Alanya i Tyrkiet -- vi nyder at komme derned og har fine venner der - eller er det vores lommepenge de vil have - nej det er hyggeligt hver enenste gang, så vi glæder os endnu engang til at komme derned. 

Seneste kommentarer

08.05 | 14:24

En smuk mølle

14.03 | 15:13

Mon opskriften på Bager Hougaards studenterbrød stadig findes. Det var dem med hvid glasur.

24.02 | 00:55

Mine forældre, Grethe og George Skærbæk, drev købmandsforretning på Stationsvej 1961-1971. Det var en dejlig tid, hvor alle kendte alle, stort set

09.12 | 18:28

Jeg er blot nysgerrig. - Hvor boede smeden "Danielsen" i Ingerslev?
Eksisterer hans hus endnu?

Del siden